Η Χούντα Των Ηλιθίων

Σήμερα, 21η Απριλίου, το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο στις τελευταίες ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές τίμησαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 400.000 συμπολίτες μας, έβγαλε μια σύντομη ανακοίνωση, μεστή νοημάτων. Η ανακοίνωση βγήκε με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967, αλλά δεν αφορά στο πραξικόπημα. Αντίθετα, στηλιτεύει κάτι που η Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα κόμματα, αποκαλούν "χούντα του μνημονίου". Το τι είναι αυτό το μόρφωμα, κι αν υπάρχει όντως έξω από τη φαντασία ψεκασμένων, μπράβων της νύχτας, υπόδικων, κοινωνικοπαθών και άλλων παραγόντων της ελληνικής πολιτικής ζωής, δεν είναι το θέμα αυτού του άρθρου.

Το θέμα αυτού του άρθρου είναι η πρώτη πρόταση της ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής. Η εξής:

"Η χούντα του μνημονίου, η ξενόδουλη εξουσία Σαμαράδων, Βενιζέλων και εργολάβων ωχριά μπροστά στα στρατιωτικά καθεστώτα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας".

Αυτό.

Υποθέτω εσείς δεν χρειάζεται να το ξαναδιαβάσετε, γελάτε ήδη.

Οι συντάκτες της πύρινης ανακοίνωσης μάλλον δεν ξέρουν καλά τι σημαίνει η λέξη "ωχριά" και πώς χρησιμοποιείται στην ελληνική γλώσσα.

Στο λαομίσητο πολίτευμά μας, βέβαια, την επονομαζόμενη "χούντα των μνημονίων", αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στα "στρατιωτικά καθεστώτα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας", όλοι έχουν το δικαίωμα της γνώμης και της έκφρασης. Ακόμα και οι μπετόβλακες.

golden

Σχετικό, πριν από τις συλλήψεις: Γιατί δεν αντιμετωπίζουμε τη Χρυσή Αυγή ως τρομοκρατική οργάνωση;

κατηγορίες: πολιτική
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.