Μάντεψε Ποιοι Από Τους Πολίτες Της Ευρώπης Αντιπαθούν Περισσότερο Τους Εβραίους

Ακούστε να δείτε:

Το 69% των Ελλήνων έχουν αρνητική γνώμη για τους Εβραίους σύμφωνα με φρέσκια έρευνα του Anti-Defamation League, που ρώτησε 53.000 πολίτες από 102 χώρες τι πιστεύουν σε σχέση με 11 ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα που αφορούν το συγκεκριμένο λαό. Η επίδοση της Ελλάδας ήταν η χειρότερη από όλες τις χώρες της  Ευρώπης (και ανατολικής και δυτικής) που συμμετείχαν στην έρευνα, και μάλιστα με τρομερή διαφορά -δεύτερη στη λίστα ήταν η Πολωνία, όπου το 45% των κατοίκων έχουν αρνητική γνώμη. Μόνο οι πολίτες από 16 χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν χειρότερη γνώμη για τους Εβραίους από ότι οι Έλληνες. Οι οποίοι ισοβαθμούν στη 17η θέση (από τις 102 χώρες) με τους Τούρκους. Παρεμπιπτόντως, ρωτήθηκαν πολίτες από 18 χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το αντίστοιχο ποσοστό στη 18η, που είναι το Ιράν; 57%.

Στη χώρα μας το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι “οι Εβραίοι έχουν υπερβολική δύναμη στις διεθνείς χρηματαγορές” και το 85% πιστεύει ότι “οι Εβραίοι έχουν υπερβολική δύναμη στον επιχειρηματικό κόσμο”. Και δεν υπάρχει σημαντική κλιμάκωση στις απόψεις ανάλογα με την ηλικία: Οι 50+ έχουν αρνητική γνώμη σε ποσοστό 71%, ενώ το ποσοστό για τους 18-34 είναι 66%.

Ένα 11% των ερωτηθέντων δεν έχει ακουστά το Ολοκαύτωμα. Ένα 25% (ένας στους τέσσερις Έλληνες!) πιστεύει ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη, αλλά ο αριθμός των θυμάτων ήταν μικρότερος. Το 4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι πάνω από το 20% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι Εβραίοι.

Τα πολύ περίεργα, δυσκολοχώνευτα, απίστευτα, απογοητευτικά αποτελέσματα της έρευνας μπορείς να τα δεις εδώ.

Κι όλα αυτά σε μια χώρα που έχει απειροελάχιστο εβραϊκό πληθυσμό τα τελευταία 70 χρόνια.

adl