Αυτό Το Γράφημα Λέει Όλα Όσα Χρειάζεται Να Ξέρεις Για Τα Media

05 May 2014 | 1 σχόλιο

Ετούτες οι χρωματιστές μπάρες δείχνουν κάτι πολύ ενδιαφέρον: Ποια μορφή media θα έλειπε περισσότερο από τους Βρετανούς που συμμετείχαν στην έρευνα της Ofcom;

Οι απαντήσεις ανάλογα με τις ηλικίες είναι συναρπαστικές. Στις ηλικίες μέχρι τα 34 τα περιοδικά και οι εφημερίδες δεν θα έλειπαν σε κανέναν. Η αδιαφιλονίκητη κυριαρχία της τηλεόρασης πλέον περιορίζεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες. Μέχρι και τους 50άρηδες, όλοι αγαπάνε το smartphone περισσότερο από ό,τι αγαπούν το κομπιούτερ. Και η σχέση των πιτσιρικιών με το smartphone είναι ένα φαινόμενο που έχει πολύ μεγαλή σημασία.

Σύμφωνα μ' αυτή την ωραία ανάλυση, και με αφορμή το ξεφούσκωμα της ξέφρενης ανάπτυξης των tablets, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ηλικιακό σχίσμα: Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν γενιές που συνηθίζουν να αποκτούν πρόσβαση στο ίντερνετ κυρίως μέσα από smartphones. Οι μεγαλύτεροι, που έχουν συνηθίσει στους υπολογιστές με τις οθόνες και τους browsers, χρησιμοποιούν κι αυτοί τα smartphones, ή υποκαθιστούν τα πράγματα που κάνουν στα κομπιούτερ εν μέρει με τα tablets, αλλά οι μικροί δεν περνάνε από αυτό το στάδιο καν.

The tablet market has been growing at an unquestionably insane rate for several years, suggesting that there is a huge and growing market for the devices. But now that screens on mobile phones are getting larger and tablet screens are getting smaller, the market and practicality of tablets is going to significantly shrink. It has already started.

researchmedia

 

κατηγορίες: gadgets, internet
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.