Καινούριο e-Book: “Lost and Found”

Λοιπόν, ξεκινώ από το τέλος λέγοντάς σας το εξής: το τελευταίο μου βιβλίο, μια μικρή αστυνομική νουβέλα γραμμένη στην αγγλική γλώσσα, κυκλοφορεί σε e-Book στο Amazon. Η ιστορία αφορά μία ιδιωτική ντετέκτιβ που αναλαμβάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση: ένας ηλικιωμένος άνδρας της ζητά να εντοπίσει την χαμένη κόρη του, και να της παραδόσει ένα μικρό μαύρο κουτί. Η υπόθεση, όμως, δεν είναι και τόσο απλή τελικά. Η αναζήτηση θα αποκαλύψει αναπάντεχα μυστικά από το παρελθόν και της ίδιας της ντετέκτιβ. Η νουβέλα λέγεται “Lost and Found“. Κοστίζει $3 στο αμερικάνικο Amazon (είναι διαθέσιμο και στο εγγλέζικο, αν προτιμάτε. Να, εδώ από κάτω ένα μικρό δείγμα από την αρχή. Ελπίζω να σας αρέσει. 

Τώρα όμως θέλω να σας γράψω μερικά περισσότερα λόγια για το πώς γράφτηκε. Γιατί είναι μία ιστορία ασυνήθιστη και κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρουσα. 

Το δραματικό έτος 2016, λοιπόν, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και η διαφημιστική J. Walter Thomson, στα πλαίσια προωθητικής τους ενέργειας, μου ζήτησαν να γράψω ένα κανονικό βιβλίο, και μάλιστα στα εγγλέζικα. Έγραψα, λοιπόν, μια αστυνομική ιστορία που διαδραματίζεται στην Αθήνα (εν μέρει στο αεροδρόμιό της), σε μέγεθος νουβέλας, με τίτλο “Lost and Found”. Εσείς δεν το μάθατε, επειδή το μόνο μέρος όπου κυκλοφόρησε το βιβλίο ήταν μια διεθνής έκθεση στην οποία συμμετείχαν μόνο αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, στην Κίνα πέρυσι. Το περίπτερο του ελληνικού Αεροδρομίου στην έκθεση είχε τη μορφή βιβλιοπωλείου, το βιβλίο μου μοιράστηκε στους σύνεδρους/επισκέπτες, και ήμουν και εγώ εκεί, υπογράφοντας αντίτυπα και ποζάροντας για φωτογραφίες με Κινέζους που νόμιζαν ότι είμαι διάσημος. Ήταν ωραία. Φέτος, στο πλαίσιο των νέων δραστηριοτήτων του τμήματος μάρκετινγκ του Αεροδρομίου, η JWT έκανε την ιστορία του βιβλίου ταινία μικρού μήκους. Κανονική ταινία, με ηθοποιούς, εξωτερικά γυρίσματα και απ’ όλα. Πρωταγωνιστεί, μάλιστα, ο Γιάννης Βογιατζής στο ρόλο του ηλικιωμένου πελάτη. Να το τρέιλερ: 

Όμως κανένας από εσάς δεν είχε ποτέ την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να βρει και να διαβάσει το κείμενο, με την εξαίρεση ελάχιστων bookworms που βρέθηκαν σε συγκεκριμένες συναντήσεις από αυτές που κάνουμε και στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση. 

Μέχρι τώρα. 

Με την άδεια των ανθρώπων από το αεροδρόμιο και τη JWT, ανέβασα το e-book στο Amazon για να το διαβάσει όποιος θέλει (και για να δοκιμάσω και το KDP, που ήθελα εδώ και καιρό). Το βιβλιαράκι είναι μικρό, περίπου 70 σελίδες, διαβάζεται γρήγορα, και ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον. 

Οφείλω θερμές ευχαριστίες κυρίως στην Ιωάννα Παπαδοπούλου και την ομάδα της από το Αεροδρόμιο, για τη δημιουργική σκέψη, την όρεξη και την διάθεση να δοκιμάσουν πρωτότυπες ιδέες, στην Ζέφη Δεμέναγα, την Ιωάννα Χαμοπούλου, και το υπόλοιπο δημιουργικό τιμ της JWT για την έμπνευση και την υποδειγματική υλοποίηση του project -ιδιαίτερα δε το Γιάννη Τσαγκανέλλια και το Δημήτρη Δρακάτο, που είχαν την αρχική ιδέα-, και επίσης στη Τζένη Βαλιάνου και το Λεωνίδα Ραφτόπουλο από το Αεροδρόμιο που, μαζί με την Ιωάννα, ήταν μια εξαιρετική ομάδα (και πολύ καλή παρέα) στην Κίνα. 

COVER WIDE