βιβλία

24 December 2010 | 1 σχόλιο

Αληθινές Ιστορίες

Cover_final-FINALΜε ξηρό ύφος και χειρουργική ακρίβεια, ο αφηγητής μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα παθήματα και τα κατορθώματα ηρώων "larger than life" -με μόνη διάψευση την ίδια τη ζωή.

Πέτρος Τατσόπουλος

Ιστορίες σε τεντωμένο σκοινί, που μέσα από το επίκαιρο αναδύουν το οικουμενικό. Ο συγγραφέας παίρνει το γεγονός και το ζωντανεύει μπροστά μας. Σύγχρονη δημοσιογραφία με  λόγο που φέρει το δικό του δακτυλικό αποτύπωμα. Διαβάζεται με πολλές, αληθινές ανάσες.

Αλέξης Σταμάτης

Ένας δημοσιογράφος που βρέθηκε στη φυλακή του Ιράν, ένας ναύτης στα μπουντρούμια του Καΐρού, ένας στρατιωτικός ανακριτής στη Κόλαση του Ιράκ, ο Ελληνοαμερικανός όμηρος του Σαντάμ Χουσεΐν, ο πρωταθλητής του θαλάσσιου σκι που πάλεψε με τον καρκίνο και επέστρεψε νικητής στη θάλασσα, ένας One-Man Lobby που έγινε ο εφιάλτης του Κίσινγκερ, ένας διαβόητης ληστής που μετά τη φυλακή έγινε συγγραφέας, ένας συμπατριώτης μας στην death row μιας φυλακής στη Φλόριντα, ο άγνωστος Έλληνας που αιχμαλώτισε ο φακός του Γιουτζίν Σμιθ στη διασημότερη φωτογραφία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ένας βετεράνος του Κόλπου, ένας κυνηγός των χακερ, ο ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA με πρόσβαση σε μυστικά που θα μπορούσαν να αλλάξουν την αμερικανική ιστορία, ένας καθηγητής της Φιλοσοφικής που σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του, ο Έλληνας που θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα.

Τα κείμενα αυτού του βιβλίου δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Esquire από το 2002 μέχρι το 2010. Είναι 14 ιστορίες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, που διαδραματίστηκαν σε διάφορες εποχές και σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Τα μόνα που τις συνδέουν: Οι πρωταγωνιστές είναι όλοι Έλληνες ή Ελληνικής καταγωγής, και έχω μιλήσει με τους ίδιους ή, στην περίπτωση που δεν ήταν διαθέσιμοι ή εν ζωή, με αξιόπιστους μάρτυρες της ιστορίας τους.

Αυτές δεν είναι ζωές διασήμων και πιθανότατα δεν θα γραφτούν σε βιβλία ιστορίας (αν και κάποιες ίσως θα έπρεπε).

Είναι όμως ζωές συναρπαστικές, αξιομνημόνευτες.

Και είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Κυκλοφορεί στις 10 Ιανουαρίου 2011 από τις εκδόσεις Introbooks σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Αγόρασέ το online: €14,63


Πέρα Από Την Καταιγίδα

kataigida.cover"Το αγόρι με τα πράσινα μάτια ήταν διαφορετικό από όλους τους άλλους στο νησί. Αυτό ήταν προφανές, αν και κανένας δεν το συζητούσε. Πρώτα απ' όλα, ήταν περίεργο. Όλο ερωτήσεις και φασαρίες. Δεν καθόταν στα αυγά του, να ασχοληθεί με τα πράγματα της καθημερινότητας όπως όλα τα παιδιά, παρά συνέχεια ρωτούσε για το ηφαίστειο, τα αστέρια, την αιώνια καταιγίδα, και τα μυστήρια που κρύβει το νησί μας.

Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να μας δημιουργεί προβλήματα.

Τη μέρα που θα έκλεινε τα 14, και θα γινόταν αληθινό αντράκι, οι παππούδες του είχαν υποσχεθεί ότι θα του έλεγαν την αλήθεια για την καταγωγή του, για τους γονείς του. Ποιος να τον πιάσει μετά. Θα γυρνούσε το νησί ανάποδα για να μάθει τα πάντα, θα ανακάτωνε τη ζωή όλων μέχρι να ησυχάσει. Το ξέραμε. Το περιμέναμε. Αφού δεν ήταν σαν εμάς. Ήταν κι αυτά τα μάτια του. Κανένας άλλος στο νησί δεν είχε πράσινα μάτια, σαν τα δικά του".

Σε ένα νησί αποκλεισμένο από τον κόσμο, ένα φασαριόζικο αγόρι θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει την αληθινή του ταυτότητα. Στον δρόμο θα ανακαλύψει φρικτά μυστικά, θα γνωρίσει παλιούς, χαμένους ήρωες και θα αντιμετωπίσει θανάσιμους κινδύνους, μέχρι να φτάσει στον τελικό του προορισμό, εκεί που δεν έχει τολμήσει να πάει ποτέ πριν κανένας.

Μια εξωφρενικά συναρπαστική περιπέτεια για παιδιά και για όχι-τόσο-παιδιά.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.
Διάβασε το πρώτο κεφάλαιο εδώ!

Αγόρασέ το online: €15,22

ΠΑΝΩ
κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.