Το Καταπληκτικό Online Βιντεοπείραμα Των Sigur Ros

14 September 2012 | 1 σχόλιο

Οι Sigur Ros είναι ένα αλαφροΐσκιωτο συγκρότημα από την αλαφροΐσκιωτη Ισλανδία. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα λένε αλλά η μουσική που φτιάχνουν είναι σαν δάχτυλο που αναμοχλεύει το εγκεφαλονωτιαίο υγρό ευχάριστα. Ο τελευταίος τους δίσκος (τι ρετρό λέξη! "δίσκος"!) λέγεται Valtari και έχει μέσα 8 τραγούδια. Δεν είναι όλα πάρα πολύ ωραία. Εμένα μου αρέσουν πιο πολύ τρία και τα έχω βάλει στο playlist "Sigur Ros" στο iTunes και τα ακούω συχνά. 3/8 είναι καλή αναλογία στην εποχή μας. Τέλος πάντων, για τα 8 τραγούδια τους οι Sigur Ros αποφάσισαν να φτιάξουν 14 βίντεο κλιπ. Κάλεσαν λοιπόν καλλιτέχνες ή τυχάρπαστους με ελεύθερο χρόνο να εμπνευστούν από τα τραγούδια και να φτιάξουν βίντεο κλιπ, ό,τι γουστάρουν, ό,τι θέλουν, ό,τι τους τραβάει όρεξη, και να τα ανεβάσουν online. Κάθε λίγες εβδομάδες, ένα βίντεο επιλέγεται να εκπροσωπήσει ένα τραγούδι του δίσκου. Μέχρι τώρα έχουν ανέβει εννέα βίντεα, τα οποία μπορείς να δεις από κάτω. Είναι κάθε είδους και μορφής. Ένα είναι animation. Ένα περιέχει το πέος του Σάια Λεμπάφ. Και τον υπόλοιπο Σάια Λεμπάφ. Είναι όλα αλαφροΐσκιωτα. Δες:

1. Ég anda

2. Varúð

Αυτό είναι το τρίτο καλύτερο τραγούδι από τα τρία που μ' αρέσουν.

3. Fjögur píanó

SPOILER ALERT: Αυτό περιέχει το Σάια Λεμπάφ.

4. Rembihnútur

Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο τραγούδι του "δίσκου".

5. Ég anda

To ίδιο τραγούδι είδες και στο #1 -αυτό όμως είναι καλύτερο βίντεο. Πολύ καλύτερο βίντεο. Καταπληκτικό βίντεο.

6. Varúð

Το τρίτο καλύτερο τραγούδι έχει και δεύτερο βίντεο κλιπ, δεν ξέρω γιατί. Αυτό είναι το καλύτερο από τα βίντεα που έχουν ανέβει ως τώρα, κατά τη γνώμη μου.

7. Varðeldur

8. Dauðalogn

Αυτό είναι το καλύτερο τραγούδι. Και το τρίτο (η δεύτερο, δεν έχω αποφασίσει) καλύτερο βίντεο (timelapse! βρύα! λειχήνες!). Συνολικά: Ίσως καλύτερο πράγμα στη σελίδα που βλέπεις. Full screen + ακουστικά, τώρα:

9. Seraph

10. Ekki múkk

11. Dauðalogn

12. Fjögur píanó

13. Varðeldur

14. Valtari

15. Varúð

16. Leaning Towards Solace

Καθώς βγαίνουν και τα υπόλοιπα, θα ανεβαίνουν εκεί -και αν το θυμηθώ θα τα συγκεντρώνω κι εδώ. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα.

ΠΑΝΩ
κατηγορίες: Uncategorized
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.